Ce este Yumeiho ?

Terapia YUMEIHO consta intr-o serie de procedee terapeutice manuale, aplicate in scop profilactic sau corectiv si anume::

 • tehnici de manipulare osteo-articulare si gimnastica mio-articulara pasiva; procedee de puncto-terapie (in principiu similare celor utilizate in presopunctura si reflexoterapie);
 • tehnici si procedee speciale de masaj;
 • elemente de stretching (intinderi,elongatii);
 • metode de corectare si echilibrare ale posturii, mersului si staticii;
 • exercitii de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor, etc.

TERAPIA YUMEIHO®  are ca finalitate restabilirea echilibrului functional al organismului uman, fiind eliminate sau ameliorate o gama variata de tulburari care pot genera atat imbolnaviri acute cat si suferinte cronice.


Avantaje

Se invata si practica aproximativ 100 de manevre care se efectueaza asupra intregului corp al pacientului pentru tratarea sau diminuarea cauzelor tulburarilor functionale care, in timp, pot genera suferinte cronice,precum si pentru prevenirea sau incetinirea evolutiei suferintelor deja prezente.

In cadrul cursului, fiecare participant invata, practica terapia Yumeiho, oferind si primind terapie sub ghidarea instructorului.
Prezentam o lista de dezechilibre asupra carora actioneaza terapia Yumeiho:

 • Tulburari de statica si dinamica ale aparatului locomotor cum ar fi: asimetrii de bazin, cifoze, scolioze, hiperlordoze si combinatii si complicatii ale acestora (cifoscolioze, etc.); distributia necorespunzatoare a greutatii corpului la nivelul bazinului respectiv la nivelul membrelor inferioare (prevenirea patologiei induse de aceste tulburari sau ameliorarea patologiei prezente); rigiditate musculo-articulara, laxitate ligamentara; tulburari de mers, echilibru, statica, datorate cauzelor mai sus mentionate si a complicatiilor induse, etc.
 • Nevralgii si neuromialgii, indiferent de localizarea, substratul anatomo-functional si cauza acestora (cu exceptia cauzelor care se constituie in contraindicatii, vezi hernia de disc lombara cu sciatica): reumatismale, neurologice, post-traumatice, psihogene, afectiuni articulare, miozite, miofascite, miogeloze, celulite, nevrite si polinevrite, retractii musculo-tendinoase, contracturi musculare, hipotrofii si atrofii musculare de diferite cauze (centrale si periferice, neurologice si post-traumatice, postinflamatorii si postinfectioase etc.);
 • Afectiuni si suferinte ale aparatului cardiovascular, periferice si centrale: staze venoase si limfatice, cu edeme circulatorii periferice, ischemii vasculare periferice in stadii functionale, incipiente, hipertensiuni arteriale in stadii functionale;
 • Tulburari gastro-intestinale cum ar fi: tulburari functionale ale tranzitului intestinal de origine vegetativa, constitutionala sau ca urmare a dietei necorespunzatoare (tranzit intestinal diminuat, constipatia, diareea fara cauze infectioase). Diskinezii biliare, staza pilorica (cauzata de stress), etc.
 • Afectari psihogene de diferite etiologii: multiple forme de nevroza astenica, spasmofilii, tetanii cronice, distonii neurovegetative;
 • Afectiuni dismetabolice: obezitate, diabet, guta;
 • Afectiuni din sfera ginecologica: hipotrofii si dezaxari ale uterului, ptoze, aderente, inflamatii cronice etc.
 • Pregatirea gravidei pentru nastere;
 • Pediatrie: anemii diverse, rahitism, sindroame hipoanabolice de diferite cauze;
 • Geriatrie: tratament de intretinere si stimulare a musculaturii scheletice, a articulatiilor si a metabolismului diminuat, etc. Dupa explorari paraclinice permisive (biologice, laborator etc.).
 • Tulburari induse de stres cum ar fi: insomnii, anxietate, agitatie, tensiuni musculare dureroase, oboseala cronica psihica si fizica, tulburari neurovegetative diverse, etc. Prevenirea aparitiei stresului sau a instalarii tulburarilor induse de stres. Incapacitatea persoanei de a se relaxa.
 • Diminuarea sau chiar eliminarea efectelor nocive induse de sedentarism;
 • Pregatirea sportivului pentru performanta; Recuperarea capacitatii de miscare si efort la sportivi.
 • Recuperarea pacientilor care au suferit imobilizari prelungite;
 • Ameliorarea, corectarea si cresterea ventilatiei pulmonare. in cazurile in care se diminueaza capacitatea ventilatorie prin rigidizarea cutiei toracice (contracturi musculare, artroze vertebrale toracale, etc.), sau printr-o respiratie incorecta (insuficienta).

Cursantii primesc suport de curs si informatii de specialitate in format electronic.

Cui este destinat cursul ?

CURSUL ESTE PREPONDERENT PRACTIC cu tehnici si exercitii individuale sau in perechi.

In momentul in care noi invatam sa practicam terapia YUMEIHO  o lume intreaga – microcosmul fiintei umane- se echilibreaza.

Sunt bineveniti terapeutii, dar si orice persoana care doreste sa se trateze pe sine sau sa ii trateze pe altii.

Cerinte de participare

Participarea la curs nu este conditionata de bagajul de cunostinte de specialitate al cursantului. Fiind un curs de initiere in Terapia Yumeiho, accentul se va pune pe invatarea tehnicii de baza, prin practica zilnica.

Cursantii vor purta imbracaminte de bumbac, lejera.

Diploma

Absolventii vor primi Certificate de absolvire a cursului din partea Societatii Romane de Yumeiho® si Diplome din partea I.I.M.P.P. Nagaoka (diplomele se vor acorda in conditii speciale absolventilor).

Mai multe Resurse

Vizitati site-ul http://www.kotsuban-yumeiho-taiso.ro/
Video Yumeiho aici -> http://www.kotsuban-yumeiho-taiso.ro/galerie-video/


Cu cine

Cursul va fi sustinut de Mirodone Mihai, gradul 5 in Yumeiho, instructor atestat de Societatea Romana de Yumeiho® si Institutul International de Medicina Preventiva Practica din Nagaoka – Japonia.


Program

Cursul dureaza de luni pana duminica, dupa urmatorul program:

 • Luni – vineri intre orele 17-21;
 • Sambata si duminica programul se va stabili de comun acord cu cursantii.

Localizare


Locatia  Svarga Loka, Birnova, Iasi este privata, situata intr-un cadru mirific, la o cabana situata intr-o livada de 3000 mp cu pomi fructiferi si flori  si dotata cu toate facilitatile. Ofera un cadru foarte placut amenajat si confera un propice mediu pentru activitatile spirituale, initieri, pentru sanatate si vindecare. La locatie se ajunge foarte usor cu maxi taxi sau cu masina. Cursantii care doresc, vor fi preluati de organizator de la Hanul 3 Sarmale din Bucium.

Detalii despre locatie click  ->  SVARGA LOKA.

Contributia de participare

1000  ron  (pentru plata unui avans de min 50 % pana la 31  iulie 2017, inclusiv)
1400  ron  (pentru plata intre 1-6 august 2017)

Detalii de plata primesc cei inscrisi.
Mesele si cazarile nu sunt incluse.

Inscriere

Click pe butonul DA, VREAU SĂ MĂ ÎNSCRIU
Sau trimiteti SMS la telefon 0726.0580.568
Pentru informatii legate de Yumeiho sunati la telefon 0745.020.307

 

Organizator

Conferinte Spirituale Romania by Genoveva Salvaras
in parteneriat cu Mihai Mirodone, instructor autorizat in terapia Yumeiho

Va asteptam cu drag!
Mihai, Genoveva & echipa de organizare