De mic copil am fost imbaiat in teoriile medicinei alopate, ambii mei parinti fiind medici. „Mancam” boli si bolnavi la cele mai multe mese, parandu-mi-se ceva normal. Traind in acest mediu, am fost destul bine „directionat” spre a deveni si eu la randu-mi acea persoana caruia i se acorda respect in societate pentru ca se ocupa de tratamentul celor bolnavi.

In afara de acest aspect al educatiei mele, de mic am fost interesat de mistic, de magie, de lucrurile inexplicabile, de religie si spiritualitate, de terapiile alternative, de energia corpului si cum aceasta circula si sustine toate organele spre indeplinirea functiei lor. Cautam ceva special, ceva care sa-i dea un sens vietii in general si existentei mele in particular. Acest aspect al vietii a intrat si in atentia parintilor odata cu intrarea in cercul de prieteni al familiei a unui bioenergetician.

Acest om le-a dat peste cap cele mai multe credinte legate de corpul fizic si de boala, dupa cum fusesera indoctrinati de medicina alopata. Formarea mea de atunci a luat o directie si mai precisa, acel om devenindu-mi pentru scurt timp model de viata. M-a invatat ca viata exista peste tot si trebuie doar sa „deschidem” ochii pentru a o percepe in adevaratul sens al cuvantului. Mai tarziu am inteles ca acest lucru insemna deschiderea unor „capacitati”, adica a unor arii receptoare a creierului si a corpului.

Spre sfarsitul vietii acelui prieten bun, viata mi-a daruit un „cadou”. La mijlocul perioadei de educatie in timpul facultatii am primit cu „bratele deschise” un diagnostic de boala autoimuna. Aceasta urma, dupa spusele medicilor, sa ma urmareasca pe parcursul intregii vieti.

Singura „usurare” ar fi aparut doar daca deveneam consumator cronic al unor medicamente. Nu am dorit sa ma identific cu rolul de victima, de bolnav sau de napastuit de soarta. Nu puteam sa cred ca acest lucru mi se intampla mie. Daca un om este pus in fata unei asemenea dileme la o varsta frageda, atunci de cele mai multe ori viata ia o turnura aparte.

Care este rolul existentei mele? Ce am lasat in urma mea? Mai am putin si voi pleca din acest corp … si atunci care este sensul vietii? Scenarile mele se invarteau numai in jurul evolutiei spre cancer si a mortii.

Suferinta pe care am trait-o a durat multi ani de zile, durerile fiind insuportabile. In cazul meu, medicatia alopata nu-si facea efectul scontat. Am realizat aceasta dupa cativa ani de experimente ale celor mai buni specialisti in domeniu. Vazand ca efortul de a indura aceste tratamente nu dadea roade, am intrerupt medicatia. In sinea mea eram sigur ca exista vreo pilula magica undeva la vreun vraci uitat de lume si ca aceasta va fi salvarea mea. Urmatorii ani mi i-am dedicat accesarii tuturor terapiilor alternative care mi-au iesit in cale pentru a le observa efectele pe corpul meu. In paralel mergeam si la cursuri de dezvoltare personala in diferite domenii ale vietii, dorind sa aflu cat mai multe despre corpul uman si abordarea mea holistica. Pot sa spun ca aceasta lume a terapiilor complementare m-a fascinat inca de la inceput prin faptul ca parea sa se adreseze unor aspecte ale noastre complet ignorate de stiinta medicala. Orice terapie complementara ESTE BAZATA PE FAPTUL CA ca noi suntem structurati pe cel putin trei corpuri: fizic, emotional si mental.

Daca medicina alopata trateaza doar corpul fizic, atunci cum sa ne asteptam la vindecare totala? De cele mai multe ori se trateaza doar niste simptome, la fel cum ai acoperi becul indicator al unei erori de la bordul masinii tale. Apoi, ignorand faptul ca nu mai ai ulei sau frane, te astepti sa faci o calatorie de 1000 de km sperand ca masina ta va merge normal.

Cum se face ca in fiecare parte a lumii exista credinte diferite despre spiritualitate si vindecarea corpului uman? Cum se face ca toate acestea au explicatii rationale pentru toate acele popoare, iar prin aplicarea lor pacientul ajunge sa-si recapete sanatatea? Cum sa fi crezut atunci ca boala aceasta este pe viata, cand exista asa de multe explicatii si tratamente ale aceleiasi manifestari? Intr-o ultima instanta ma vedeam plecand in China pentru a testa abordarea unei culturi radical diferite de cea in care m-am nascut. In orice caz, nu doream sa renunt asa usor la viata mea. Undeva peste mari si tari SIGUR trebuia sa existe o solutie pentru iadul meu. Visam la momentul in care aduceam lumina, intelepciunea si vindecarea holistica in lumea celor care sufereau asemeni mie. Preferam sa vad toata aceasta experienta ca un drum initiatic, la capatul caruia urma sa gasesc Iluminarea.

Care a fost insa traseul in continuare? Zeci de terapii alternative experimentate, iar rezultatele concrete si durabile intarziau sa apara. In tot acest timp continuam sa caut „pilula magica” a unui vraci iscusit. Era oare o abordare buna? Cautam ceea ce trebuie? Cautam cum trebuie? De ce nu mi se arata odata?

Pe parcursul drumului meu initiatic am participat si la un curs de psihosomatica intitulat in prezent „Noua Medicina Germanica”. De atunci pot sa spun ca am inceput cu adevarat sa ma „trezesc”. Totul era prezentat intr-o maniera stiintifica, iar accentul se punea pe interconexiunea dintre toate corpurile noastre. Acestea reactioneaza sincron in momentul in care in viata noastra apare un soc traumatic, denumit in aceasta abordare soc biologic. Cuvantul „biologic” vrea sa sublinieze reactia fiintei umane pe toate planurile. In momentul in care o persoana sufera un soc biologic apare o adaptare a fiintei in mod sincron la toate nivelele: psihic, creier si organ. Daca persoana reuseste sa treaca peste problema initiala (faza de conflict activ), programul biologic de adaptare (numit si boala) se deruleaza in mod invers, aceasta fiind faza de vindecare.

Ideea de interconexiune holistica m-a atrast magnetic. Mi se parea veriga lipsa a intregului material studiat in facultate. Mi se parea acel ceva care dadea in sfarsit sens medicinei si bolilor. Dintr-o data intreaga lumea parea ca se deschide si simteam ca acest domeniu este cel care ca va dainui ca abordare a sanatatii in viitor. Dintr-o data incepeam sa constientizez ca in toata facultatea am fost invatat cum sa tratez boala si nicidecum in ce mod sa o previn si sa pastrez sanatatea.

Acum parea ca tineam in mana o cheie cu care puteam sa deshid „Cutia Pandorei”.

in sfarsit ma puteam adresa CAUZEI.

Iustin Lois
Medic si trainer de Noua Medicina Germanica
Medic Specialist Radiologie – Imagistica Medicala
Terapeut Holistic: Noua Medicina Germanica, Codul Emotiilor, EFT,
Theta Healing, Vindecare Reconectiva, Calatoria

 

n.n. sustine cursuri de Noua medicina germanica bazandu-se pe formarile expuse mai sus ,plus peste 11 ani de Studiu si Practica in Medicina Alopata , peste 5 ani de Studiu si Practica in Noua Medicina Germanica , peste 8 Ani De Studiu Si Practica In Cancere Si Boli Grave si peste 15 ani de Studiu si Practica in Medicina Energetica si Metode Alternative de Vindecare .

image003 image005

Misiunea medicului credem in continuare ca este sacra si trebuie sa respecte cu sfintenie juramantul lui Hipocrate,juramant care este pe cat de ancestral,pe atat de adevarat !

JURAMÂNTUL LUI HIPOCRATE

  1. „ JUR pe adevărul vieții mele si pe sănătatea mea, precum si pe respectul și iubirea ce sunt datorate acestei nobile investituri de medic, în fața Misterului Universului, a sufletului meu, a profesorilor și colegilor mei, că voi îndeplini cu umilință și respect acest jurământ și cerințele lui, atât cât mă ajută forțele, sufletul și rațiunea.
  2. JUR să respect pe cei care m-au învățat această artă și știință la fel ca pe propriii mei părinți, și să îi ajut, dacă va fi nevoie; să-i consider pe elevii lor ca frați și să-i învăț și pe ei această artă și știință, dacă ei o doresc.
  3. JUR să transmit mai departe învățăturile acestei arte elevilor mei, elevilor profesorilor mei, explicându-le principiile acestui jurământ al investiturii de medic.
  4. JUR că, atât cât mă ajută forțele și rațiunea, acțiunile mele trebuie să fie făcute numai spre folosul și buna stare a pacienților în cantitatea și calitatea potrivită, adresându-se atât sufletului cât și fizicului, evitând atât terapia excesivă cât și cea insuficientă și având grijă ca, în primul rând, să nu le fac rău prin acțiunile mele.
  5. JUR că nu voi prescrie niciodată o substanță cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, și că nici nu voi da vreun sfat în această privință.
  6. 6.JUR că îmi voi păstra arta și știința de medic sacră și pură și astfel îmi voi conduce și viața, fiindcă viața mea trebuie să fie o oglindă a artei și a științei mele de medic, căutând să urmez eu, in primul rând, sfaturile de viață înțeleaptă pe care le ofer pacientilor.
  7. JUR că voi avea curaj sa spun ”nu știu” atunci când un caz mă depășește, că voi îndruma pacienții către cel mai potrivit medic, în interesul pacientului, și, totodată, nu voi critica niciodata un coleg în fața unui pacient.
  8. JUR că voi urmari să nu folosesc influenta pe care o câștig datorită nobilei investituri de medic pentru a manipula oamenii în scopul de a a obține avantaje personale de orice fel, inclusiv de natura materială sau a relatiilor intime.
  9. JUR că orice informatie de natura personală voi afla datorită acestei nobile investituri de medic o voi păstra în deplin secret, pentru că aici tăcerea este o datorie.
  10. JUR că știu că, dacă voi respecta acest jurământ și nu îl voi încălca, viața și investitura de medic a mea, a profesorilor și a colegilor mei se vor bucura de lumină, iubire și respect din partea tuturor oamenilor; dacă voi trăda acest esențial jurământ, devenind sperjur, atunci sunt conștient că voi decade imediat, în sufletul meu și, la vremea potrivită, în sufletele colegilor și pacienților mei, din această nobilă investitură de medic și voi pierde marea șansă de a ajuta într-un mod foarte înalt pe cei din jur, făcându-le binele și voi pierde și marea șansă de a crește și eu, ca om, prin binele pe care îl fac.”

Despre Prezentarea Noii Medicini Germanice si a Seminarului de Noua Medicina Germanica ce vor fi sustinute de dr. Iustin Lois la Iasi in 6-7 iunie 2015 , detalii in curand.