Un destin rasarit din multa Iubire

Fara sa o fi cunoscut pe Genoveva, o persoana de Pamant Yin, foarte potrivita pentru ghidarea si dezvoltarea oamenilor, cred ca nu as fi scris aceste randuri, poate, niciodata. Setata constant sa ajute alti oameni si sa se asigure ca toata lumea este multumita, ea este intocmai Mama natura, care este foarte productiva, hranitoare si preocupata de bunastarea tuturor, asemenea descrierii Pamantului yin de la cursul Bazi.

De asemenea fara initiativa si energia ei, nu as fi predat tainele metafizicii chinezesti, chiar daca simteam acesta dorinta ca o bucurie de a-mi ajuta semenii.

Trebuia sa intalnesc omul potrivit… la timpul potrivit.

Trairea mea permanenta, fiind un nativ al zodiei Peste – “ semnul misticului” , a fost sa salvez lumea, sa fiu un vindecator cu puteri paranormale ( Edgar Cayce, Rudolf Steiner), sau un sfant precum Meher Baba, dar potentialul meu energetic nu imi permite acest lucru, fapt pe care cu ajutorul atator discipline mi s-a confirmat. Dar am sansa de ajuta oamenii prezentandu-le cunoasterea si experienta mea.

delfinul Nelu,,Trebuie sa intelegem ca nici o influenta din orice planeta ar veni, nici o pozitia a soarelui, a lunii sau a unui corp celest oarecare nu depaseste puterea vointei omului, caci omul dispune de puterea alegerii„ – Toma de Aquino. Aceasta este prima fraza, din primul caiet de astrologie in care probabil am inceput sa scriu in anul 1994.

In anii ce au urmat am vazut ca cel mai greu lucru a fost sa sa imi dezvolt vointa. Cu naivitate si cu credinta gresita ca toti oamenii sunt la fel ca mine, astrele si-au pus amprenta asupra vietii mele si ce era destinat sa mi se intampla s-a intamplat. Fara sa fi avut o transformare spirituala profunda, o autocunoastere reala, valurile destinului au hotarat incotr-o ma indrept.

Prima carte ce a avut un impact profund asupra universului meu “ spiritual “ a fost cartea lui Scarlat Demetrescu “ Din tainele vietii si a ale universului” (editura Emet – 1993).

 

Trimisul Cerului

cartile intelepciuniiScarlat Demetrescu este considerat a fi un Trimis al Cerului, cartea mentionata fiind inchinata si marelui carturar Bogdan Petriceiucu Hasdeu, pe care autorul il considera ca pe o reincarnare a inteleptului Khaladan, cel in casa caruia Isus a luat impreuna cu ucenicii sai, cea din urma cina.

Am ramas surprins de activitatea efervescenta spiritualista de la noi din tara de la inceputul secolului trecut, Scarlat Demetrescu putand fi considerat ca fiind una din cele mai proeminente figuri ale spiritualitatii romanesti din perioada interbelica.

Apoi a aparut in peisajul cosmopolit si eterogen al acelor vremuri asociatia Elta Universitate. Acolo am invatat sa fac un horoscop cu creionul, raportorul si cu tabele xeroxate cu efemeride ( pozitiile planetelor) si tabelele caselor. Dragostea pentru astrologie a creat o efervescenta in viata mea. Unde mergeam, pe cine intalneam aveam un singur subiect: zodiile. Imi facea o deosebita placere sa le spun oamenilor zodia sau ascendentul dupa ce analizam trasaturile fizice si comportamentale.

Invatam caracteristicile zodiilor si planetelor, incercam sa deslusesc misterele astronomiei, invatam despre timp sideral, diferente de meridian, tranzite si progresii. Auzeam pentru pentru prima data de mantre.

Fiecare dintre noi a trecut printr-o perioada, o spun cu emfaza de “ romantism spiritual “. Anii mei de studentie ( 1994 -1998) au coincis cu aceasta perioada la Elta Universitate. Saptamanal lectori din cadrul Asociatiei Elta Universitate predau cursuri de astrologie, hrana vie si informatie, exact asa se intitula “ programa lor “.In cadrul asociatiei era o “ moda “ sa calculezi orele planetare zilnice si pe anumite vibratii cromatice, pe un anumit fundal muzical scriam un jurnal, un fel de introspectie, ne faceam autoeducatie.

Am mers intr-o tabara, in 1996 in muntii Rarau, eram vreo 130 de oameni din toata tara, toti consumam de ceva ani doar hrana vie, invatam astrologie si cochetam cu “ spiritualitatea”.

cascada uimitoare si curataIn acea tabara Ion Dumitrescu ne spunea ca Muntii Rarau reprezinta un loc cu o energie speciala,cu o vibratie subtila aparte,unde se creaza vartejuri magnetice ce induc o stare de ameteala, insomnie sau somnoleta, totusi erau vibratii armonioase, elevate. Atunci,pentru prima data constientizam ca sunt locuri sfinte, dar si Centre de Putere, aveam sentimentul ca unele locuri au o energie speciala. “ – Acolo, unde Puterea pluteste! „sa folosesc expresia lui Don Juan, dintr-o carte a lui Carlos Castaneda.

Mai tarziu cand am inceput sa invat Feng Shui mi-am dat seama ca locurile sfinte, centrele energetice din munti nu sunt puternice la intamplare, ci pentru ca aveau anumite calitati fizice, iar pe crestele muntelui Rarau starea mea de bine se datora imbunatatirii Qi-ului intern.

In vechile texte Feng Shui, muntii sunt mereu considerati locul de nastere sau de producere al Qi-ului. De fapt, in Cartea antica a Ingropaciunii, se spune ca Qi-ul se gaseste acolo unde se nasc muntii si dupa ce acestia se transforma in dealuri si in final, ajung sa fie campii, Qi-ul curge din varful muntilor pana jos. Ba mai mult, un punct de retinut este ca acolo unde se termina muntii, e locul unde vrei sa gasesti apa, si apa este locul unde Qi-ul se aduna.

Revenind la astrologie, subiectul meu preferat la acea vreme, mi s-a propus sa prezint la radio o emisiune de astrologie. Asa am ajuns ca timp de 2 ani ( 2001 – 2002) sa realizez si sa prezint emisiunea “Aproape de cer” la Radio Campus. M-am prezentat ca fiind Pescarusul (din fabula lui Richard Bach), apoi ca un nativ Peste, cu AS in Rac, cu 4 planete personale in Pesti, nascut intr-o zi de luni, la luna noua, in zodia Bivolului si cu numar de destin 1.

In acea perioada in paralel am colaborat la un ziar local pe teme de astrologie si numerologie, avand o pagina speciala numita Cer si destin .

Precizez ca, in aceea perioada eram functionar public in Adminstratia publica, unde mai activez si astazi. Pasiunile mele imi ocupa tot timpul liber. Continuam sa decupez din ziare si reviste (Lumea misterelor, Revista fenomenelor paranormale si de astrologie, Formula As), diverse articole de astrologie, spiritualitate, medicina, Feng Shui,etc.

Tot pe atunci faceam astrograme la cunoscuti. Multe persoane isi doreau sa le fac horoscopul, insa pentru mine era destul de greu. Nu aveam inca computer si nici programe de calcul al horoscopului. In acea perioada totul faceam cu creionul si scriam zeci de pagini. Era dificil, foarte mult de munca, multi parametri care se luau in calcul si eu nu excelam cu spiritul de sinteza foarte necesar in interpretarea unui horoscop. Aveam satisfactia ca dupa 2 luni de lucru la o astrograma sa mi se spuna ca 85% se “ potriveste”. Aceasta era cea mai mare bucurie si uitam de efortul depus. Ca si telefoanele de confirmare ce le primeam la radio imi aduceau mari satisfactii.

 

BAZI, viziunea chinezeasca minunata asupra Vietii si Destinului

busola feng shuiIn anul 2003 a aparut in librarii prima carte despre Cei patru stalpi ai destinului scrisa de Maestrul Raymond Lo. Am inceput un nou caiet si am “ disecat” cartea incercand sa inteleg “ mecanismul “. Era ceva nou, revolutionar pentru mine. Nu mai foloseam atatea zodii, planete, case, guvernatori,tranzite, etc , ci doar 5 elemente ( lemn, foc, pamant, metal si apa) cu polaritatile Yin si Yang. Atunci mi-am zis ca las la o parte astrologia europeana si studiez acest nou sistem, o abordoare filosofica noua asupra vietii si destinului omului. A trebuit sa astept 4 ani pana cand s-a tinut primul curs de Bazi in Romania. Si multumesc Cerului (karmei) ca am avut sansa sa am un inceput bun la scoala maestrului Joseph Yu.

Atunci am aflat ca as fi o persoana de Metal yang singurateca, loiala, neindemanatica, care doreste sa spuna tot ceea ce gandeste. Ei bine, m-a luat cu ameteala cand am inceput sa descopar in harta viata mea intima si profesia mea. Asadar mi-am zis ca aceasta arta patrunde adanc in cine esti si de ce faci ceea ce faci si un nou orizont s-a deschis in fata mea!

Am descoperit ca Bazi de fapt studiaza qi-ul indicat de an, luna,zi si ora, in timp ce Feng Shui-ul studiaza qi-ul din casele noastre si din mediul inconjurator.

 

Feng Shui si alte drumuri ale Qi-ului

In anul 2000 incepe sa apara si primele carti de Feng Shui, la editura Vox, in special. Din pacate nu erau carti de Feng Shui traditional. Erau carti ale auto-proclamatului „impostor rătăcitor” Thomas Lin Yun, fondatorul si liderul spiritual al unei biserici americane numite budismul tantric al Bonetelor Negre. Noul Bagua inventata de acesta se considera a fi un pas „revolutionar” si „inovator” în filozofia chineză. De fapt, este atat de „revolutionar” ca asiaticii cred că este o glumă. De aceea este popular în Occident si nu în Asia. Este un mod prin care asiaticii il folosesc pentru a face bani de la non-asiatici.

Acest noua Bagua cuprinde 8 sectoare: Cariera, Cunoastere, Oameni de bine, Familie, Bunastare, Faima, Casnicie si Copii.

Cand am citit in cartea ,,Negociati in stil Feng Shui„ de la edituta Vox in 2001, ca nu trebuie sa impartasesc cunostintele din acea carte, daca nu am cumparat-o cu banii mei si mai ales daca nu sunt solicitat in acest sens “mi s-a aprins un beculet”. Se spunea in aceeasi carte sa nu ofer gratuit informatii despre metodele secrete si incalcand principiile Feng Shui ale budismului tantric al Bonetelor negre, imi diminuez forta de negociator, am zis “ ca nu ma duce capul”.

Apoi gaseam avertismente Feng Shui : “ daca stai cu spatele la semineu atunci cand lucrezi la calculator, pozitia e complet nefericita, deoarece focul topeste metalul. Autorul Jose Armilla sustinea ca o asemenea persoana a suferit ulterior un accident mortal, departe de casa, in conditii misterioase, cu arsuri pe 90% din corp. Cat de ignorant si naiv sa poti fi sa crezi ca aceasta inseamna Feng Shui ? Dupa cativa ani am donat toate cartile scrise de autori ai acestei scoli unei fundatii pentru a umple golurile din rafturile bibliotecii. Chiar am o lista de 3 pagini cu autori si consultanti care promoveaza ideile acestei scoli si o consult de fiecare data cand mai apare cate o carte de Feng Shui sau citesc un articol pe net.

In anul 2006 am participat si la primul curs de Feng Shui, aceeasi scoala a maestrului Joseph Yu si in 2007 la cursul de Biodetectie (manuirea baghetei ) tinut de profesorul universitar Alexandru Maruta. Stiam ca poate fi integrat intr-o analiza Feng Shui si era pentru prima oara cand se organiza un asemenea curs.

Am aflat lucruri extraordinare despre radiatiile de natura neutronica si de natura magnetica, despre nodurile geopatogene si influentele lor asupra animalelor, insectelor si organismului uman.

O sedere timp de mai multe luni sau de mai multi ani sub influenta acestor radiatii, in functie de modul in care organismul este amplasat in raport cu ele, de constitutia fizica, de partile organismului congenital slabe, pot sa apara diferite stari de disconfort, afectiuni, maladii. Astfel am constatat cat de importanta e pozitionarea patului si cum ne putem proteja de aceste radiatii nocive. Si cel mai important am aflat si remediile pentru o asemenea problema.

Cursul de Domoterapie sau “Vindecare a casei” predat de Marcello Griffo m-a ajutat sa inteleg si mai bine stresul teluric si simptomele care le provoaca poluarea electromagnetica, liniile Curry si liniile Hartman.

A urmat o perioada foarte intensa de lucru in Feng Shui si Bazi. Mi-am creat propriul site, propriile pliante si ce era cel mai important, faceam multe rapoarte la cunoscuti, prieteni si persoane straine.

1393053086_455Patrunzand cu ajutorul acestor arte in ungherele nestiute ale personalitatii, desi pe moment nu toti se acceptau in oglinda Bazi si a Feng Shui-ului, cei din jur m-au identificat atat de mult cu activitatea mea incat mi-au atribuit onorantul numele de Feng Shui. Si in prezent in mediul social sunt recunoscut ca fiind “ Feng Shui”,iar parte din cunostintele mele nu imi cunosc adevaratul meu nume.

 

Invatam, citeam foarte mult, desi nu aveam acces la toate tainele acestor discipline, deoarece asa cum am aflat ulterior,ca insasi vechii maestri Feng Shui au fost prea secretosi, nu dezvaluiau invataceilor tot ce stiau.

Multi maestri tineau secrete pana se imbolnaveau serios sau erau pe patul de moarte, o mare parte din cunostintele valoroase pierzandu-se, astfel.

In timpul dinastiei Tang ( 618-907) existau mai mult de 120 de scoli de Feng Shui. In timpul dinastiei Qing ( 1614-1911) un elev a redescoperit cu succes secretele Feng Shui si si-a exprimat aceste idei minunate in faimoasa lui carte Timpul maestrului Shen si Ghidul Feng Shui-ului Spatial”.

 

In prezent pe site-ul www.amazon.com sunt aproape 9.000 de carti referitoare la Feng Shui si pe internet gasesti o multime de maestri si site-uri referitoare la acest subiect.

Experimentam Bazi si Feng Shui alaturi de bunul meu prieten Bogdan Trentea, elev al maestrului Raymod Lo, verificam teorii si ale altor scoli.Bogdan mi-a daruit 2 carti (xeroxate) extrem de pretioase – Tratatul de medicina al imparatului Galben si Kung Fu – Pelerinul taois, doua bilblii pentru mine ale metafizicii chineze.

 

Incepand cu anul 2006 am devenit practicant Qigong la scoala Maestrului Lin Kai Ting. Bazandu-se pe principiile traditiei chineze, Qigongul considera fiinta umana, ca fiind un tot unitar, un veritabil microcosmos, in stransa legatura cu Universul. Qigong cuprinde exercitii fizice combinate cu tehnici de meditatie si de respiratie si are efect direct asupra meridianelor energetice, stimuland circulatia qi-ului si a sangelui. Cuvantul Qigong, poate fi tradus prin “maiestria qi-ului ( energiei ).

francis dàssisiPeste tot lucram cu energiile, la Qigong, in Feng Shui si Bazi.Si tot mergand pe aceeasi linie, lucrul cu energia, am participat la cursuri de Pranic Healing la scoala maestrului Choa Kok Sui si cursuri de Cristaloterapie Pranica in Italia, intr-o loc cu o energie sacra – muntele Verna unde este si mormantul Sfantului Francisc de Assisi.

Prana este o alta denumire a Qi-ului. Obiectivul Pranic Healing este rezolvarea tulburarilor functionale care isi au originea in dezechilibrele aflate in corpul energetic. Pentru a corecta aceste dezechilibre se folosesc ca instrumente : diagnosticarea energetica, indepartarea energiei congeste si poriectarea energiei vitale.

Dupa acest curs nu am mai recomandat in analizele Feng shui utilizarea ca remedii de pamant a cristalelelor, indeosebi a geodelor de cristal, tinand seama ca un cristal este un amplificator informational foarte puternic. Nu intamplator civilizatia Atlantilor folosea pe scara larga cristalele.

Nici Reiki nu a ramas un un domeniul necunoscut in acea perioada. Prin initieri se deschid canalele de energie (redeschid) si se amplifica fluxul de energie prin canale. Cu gandul ca pot integra intr-o consiliere Feng Shui tehncile de curatare si protectie a casei am invatat si despre reiki.

Peste cativa ani am inteles, din invataturile celui mai bun numerolog din tara noastra, d-nul Anatol Basarab a carui cunoastere o pretuiesc foarte mult, ca era in destinul meu -1, lucrul cu energiile ( destinul meu 1 se compune din cifrele 2 ce inseamna energie si 8 libertate/ responsabilitate).

Revenind la Feng Shui, nu era simplu, Feng Shui-ul este foarte laborios, sunt multe scoli si teorii. De asemenea, uneori a fost nevoie de mai multe masuratori, pentru aceeasi casa intocmeam mai multe harti, discutam foarte mult cu locatarii, trecutul lor, istoricul casei. Asteptam cu nerabdare dupa cateva luni un feed-back de la cei consiliati. In felul acesta imi consolidam invataturile, stabileam puterea anumitor remedii, trageam concluzii. Ca si la Bazi, am facut cateva previziuni care au fost contrazise, invatam astfel foarte mult din greseli, bucuria era ca intelegeam de ce se intamplase in felul acela si nu cum anticipasem.

Desigur si in Feng Shui am inteles de ce nu functionau anumite remedii dupa un anumit timp. Astfel, constatasem ca sunt asemanator unui practicant kung fu, care dupa primul an se crede imbatabil, iar dupa 10 ani realizeaza ca ii este greu sa faca si un singur pas inainte. Apropo de asta, o zicala chineza spune ca Dincolo de un cer exista un alt cer, adica tot timpul va fi un om a carui cunoastere este mult peste a ta, tot timpul vei avea de invatat de la altcineva.

budha handIn anii 2008 si 2009 am calatorit in India. In orasul “ spiritual ” Rishikesh, de pe valea Gangelui, in ashramul Kriya Yoga l-am cunoscut pe Swami Vimalananda Giri care mi-a trezit din nou interesul pentru astrologie, si anume pentru cea vedica.Acesta mi-a facut horoscopul, la fel ca cel occidental, doar ca era o alta abordare. Si acum imi aduc aminte cu nostalgie cele 4 mantre care trebuia sa le spun timp de 108 zile pentru planetele ( chakrele ) mele mai slabe din harta. De exemplu pentru chakra sacrala trebuia sa zic mantrele OM OING STRING SHRING BUDHAYA NAMAHA 108 zile fara pauza si OM HRING TRIPURA SUNDARI DEBBYE NAMAHA timp 10 de zile.Daca uitam intr-o zi sa o spun, trebuia sa o iau de la capat. Si desigur imi aduc aminte de inelul cu coral alb asezat pe degetul inelar de la mana dreapta pentru Mercurul retrograd din harta natala. Cele 3 volume de astrologie vedica scrise de Evghenia Cozma din biblioteca m-au convins sa ma reintorc la Bazi…prea multi parametri si prea greu cu sintetizarea lor.

Am dorit intotdeuna sa cunosc si alte opinii ale altor maestri, dar asta nu a insemnat ca le-am acceptat pe toate. Am incercat sa le analizez si sa vad ratiunea si logica acestora. Nu am amestecat invataturile, invataturi care uneori conduceau la rezultate diferite si am fost fidel invataturilor maestrului Joseph Yu. In plus din experientele mele si ale altor practicanti cunoscuti in mediul “ virtual “, am constatat ca multe teorii nu dau rezultate, nu au fost confirmate de clienti si am renuntat la ele.

In domeniu Feng Shui am incheiat o colaborare “ formala “ cu o firma de proiectare si am avut sansa ca impreuna cu arhitectii din firma sa facem cateva case aplicand principiile Feng Shui..

A fost un adevarat curent Feng Shui in perioada 2007-2008. Din pacate a venit criza , sectorul imobiliar fiind grav afectat.

Multe persoane carora le-am facut rapoarte de Feng Shui solicita la inceputul anului schimbarea aranjamentul Feng Shui al locuintei. Motivul pentru care trebuie repetata consultatia Feng Shui este acela ca trebuie sa ne protejam de perturbarile anuale, care isi schimba pozitia de la un an la altul. De asemenea, intocmesc rapoarte anuale privind Cei 4 stalpi ai destinului. Primele luni din an nu am timp sa respir, oamenii sunt nerabdatori sa isi afle destinul in fiecare an.

De la an la an a crescut interesul oamenilor pentru sistemul de divinatie Cei 4 stalpi ai destinului. Au aparut mai multi invatatori ( de la Scoala maestrului Raymond Lo, Lillian Too, Joey Yap) si de mare ajutor a fost si este internetul.

In prezent ma perfectionez continuu, fiind un elev silitor, studiez atat Bazi, cat si numerologia si cu alti maestri.

Dragostea, increderea si perseverenta mea pentru Metafizica Chineza si alte practici spirituale s-a accentuat in vreme, pe masura ce patrundeam din ce in ce mai mult in tainele acestora. Se stie ca nu toti aliniatii la start ajung sa predea stafeta.

Sunt multi cei ce cauta, dar putini cei ce reusesc sa gaseasca.

In una din diminetile petrecute in tabara din Muntii Rarau, la Elta Universitate, unde toti participantii consumam doar hrana vie, am fost treziti de bucuria galagioasa a unui caine ce alerga voios cu o bucata de sunca in gura. Aceasta intamplare m-a convins ca trebuie sa crezi cu adevarat in ceea ce iti propui in viata pentru a avea rezultate, sa fii dedicat, pentru a te conecta, oricand si oriunde, la starea de pace si liniste sufleteasca pentru a putea lucra in folosul semenilor tai.

Sper ca nu au fost obositoare aceasta confesiune si ca atare inchei cu un citat care sper sa va stimuleze asa cum si pe mine m-a dezmortit cu multi ani in urma :

,,Cine-i cunoaste pe ceilalti e stiutor, cine se cunoaste pe sine este iluminat,

Cine-i invinge pe ceilalti are putere, cine se invinge pe sine are tarie,

Cine cunoaste indestularea este bogat ,

Cine merge cu tarie inainte are vointa,

Cine locul nu-si pierde dainuieste,

Cine moare dar nu se stinge, indelung vietuieste„ Dao De Jing, Lao Zi

 

Nelu Vicleanu
Nelu Vicleanu
Expert Bazi si Feng Shui