In Constelatii putem sa intelegem in doar cateva ore ceea ce n-am inteles in zeci de ani sau intr-o viata.

O conferinta bazata pe multi ani de fapte si observatii actuale din metodologia sistemica, despre Puterea care o primim pe Linia Vietii de la Parinti si Stramosi, despre “Influentele” care ne pot tine “legati” ani si zeci de ani, fara ca sa avem constienta treaza despre cum stau lucrurile cu adevarat.

Cine sustine conferinta ?

image001Ion Bucur psihoterapeut, vine din Bucuresti si ne prezinta ce este Metoda Constelatiilor, ne expune din experienta sa de peste 10 ani ca facilitator de constelatii.
La un moment in viata sa a ales in locul carierei militare sa se indrepte spre aceasta arta si metoda de ghidare a procesului vindecarii inimii si sufletului, Metoda Constelatiilor Familiale – o cale foarte profunda, completa si reala de echilibrare si vindecare a vietii , a sufletelor , de echilibrare si intelegere a ceea ce este important in viata.

Constelaţiile Familiale  SUNT UN  DAR facut de Bert Hellinger după integrarea muncii multor terapeuţi geniali şi a experienţelor sale personale de teolog,psihoterapeut, un om cu o intelegere si cuprindere iluminatorie asupra vietii.

La drum in viata !

Desi s-au spus atat de multe despre CUPLU, metoda constelatiilor sistemice aduce o perspectiva PRAGMATICA si PROFUNDA in acelasi timp, doua atribute greu de cuprins in aceeasi fraza.

Intr-o singura propozitie: in constelatii se constata ca SINGURA SOLUTIE ESTE IUBIREA, un adevar simplu cu forme multiple de exprimare.

Desigur ca intentia acestei fraze nu este sa para neserioasa si exaltata, gen “new age”, ci sa va provoace. Exista o profunzime, o adancime ,dincolo de exprimarea aceasta atat de transanta si va invit sa aveti deschiderea de a merge mai aproape de concretetea sa.

Adevarurile simple deseori se pierd, iar in constelatii reinvatam sa aplicam acelasi adevar simplu la situatii complexe.

Probabil ca daca am fi ghidati doar de iubire, nu am avea nevoie de nimic altceva.

 

MA INSCRIU ACUM !

In constelatii intelegem ca exista o anumita justete, o anumita ordine si forme potrivite de exprimare a acesteia pentru fiecare situatie. Practic pentru fiecare intrebare pe care o avem raspunsul este cum pastram iubirea in situatia respectiva. Creatorul metodei in aceasta forma, Bert Hellinger considera metoda o filozofie de viata, o scoala a vietii. Pentru cineva prezent intr-o constelatie de familie pe cat de profund poate fi pe atat de paradoxal de simplu de inteles.

Plecam la drum in viata, de cele mai multe ori plini de speranta, iar pe drum de multe ori ne ratacim, ajungand uneori sa nu mai intelegem nimic. Pentru unii dintre noi implinirea in cuplu poate sa sune ca o iluzie in care trebuie sa crezi in tinerete ca sa ai curaj sa mergi inainte.

Constelatiile sistemice sunt o stiinta empirica, o stiinta a observatiei facuta pe mii, sute de mii sau poate milioane de persoane din toata lumea, in aproape 40 de ani de lucru prin aceasta metoda.

Intrebari despre cuplu?

Intrebarea la care metoda sistemica raspunde este urmatoarea:
Cum ne influenteaza in cuplu si in familie faptul ca facem parte din ceva mai mare, dintr-o familie de origine si dintr-o colectivitate care a existat cu mult dinanintea noastra?

O alta intrebare importanta care-si poate gasi raspunsuri in constelatiile de familie se refera la dinamica ascunsa dintre soti, sau dintre acestia si copii.

Cand vorbim de dinamici ascunse nu ne referim la secretele pe care le putem avea fata de celalalt ci la motivatiile unor situatii pe care nu le dorim.

Ce teme se vor aborda in conferinta si in workshop?

– Ce inseamna ca ne indragostim de cineva desi stim ca nu ne corespunde sau ca relatia ne afecteaza?
– Daca parintii nostri au fost nefericiti noi putem fi fericiti?
– Ce efecte au relatiile anterioare asupra relatiei prezente?
– E mai bine sa avem mai multe relatii inainte de a ne casatori?
– Ce se intampla la un divort?
– Putem avea o despartire constienta si plina de iubire?
– Cum protejam copii atunci cand nu ne mai intelegem cu partenerul?
– Cum evoluam in cuplu?
– Exista o ordine, niste legi la care trebuie sa ne conformam pentru a avea o relatie de cuplu fericita?
– Putem „scapa” de familia de origine refugiindu-ne in relatia de cuplu?
– Putem „scapa” de nefericirea din cuplu refugiindu-ne in relatia cu copilul?
– Cat de importanta este relatia sexuala pentru un cuplu?
– Care este motivatia ascunsa a geloziei?
– Care este motivatia ascunsa a infidelitatii?
– Poate fi salvata o relatie atunci cand apare gelozia(nejustificata)?
– Poate fi salvata o relatie in care apare infidelitatea?
– Iubirea este esentiala dar este si suficienta? Mai este nevoie si de altceva pentru implinirea si echilibrul in cuplu?
– Care este rolul iubirii de sine in relatia de cuplu?
– Cum pregatim un copil pentru a avea ca adult o relatie de cuplu implinita?
– Cum suntem influentati daca avem copii din casnicii anterioare? Etc.
Din acest punct de vedere cu totul particular, constelatiile de familie au pretentia de a contribui cu ceva consistent la cautarea fiecarui om spre implinire in cuplu.
Probabil dupa o anumita experienta de viata rezonabila unii dintre noi isi pun intrebarea daca implinirea in cuplu poate fi o realitate sau pur si simplu e o iluzie.

In pregatirea evenimentului va invitam sa parcurgeti cateva pagini din cartea lui Bert Hellinger “Fericirea care dureaza”.
Va asteptam cu drag sa vedem daca gasim un raspuns concret la intrebarile fiecaruia cu ajutorul constelatiilor de familie.

 

MA INSCRIU ACUM !

 

Locatia: Sala de Conferinte, Hotel Eden, Str. Sf. Sava nr.1, Iasi
Durata:  6 noiembrie 2015,orele 18:00-21:00

 

Intrarea la Conferinta  costa 25 ron (cu achitarea pana la data de 2 noiembrie a.c.inclusiv) sau 50 ron (pentru achitarea intre 3-6 noiembrie2015). Banii se depun in contul IBAN RO57 RZBR 0000 0600 1483 9979 deschis la Raiffeisen Bank.

Specificati numele si prenumele participantului si denumirea cursului (conferintei) pentru care faceti plata.


Inscrieri prin email genoveva@conferintespiritualeromania.ro, prin SMS la telefon 0726.0580568 sau direct in formular http://goo.gl/forms/GnXpjVPuwe

 

A 2-a zi dupa conferinta, in week-end-ul 7-8 noiembrie a.c. cei care doresc pot participa la 2 zile de lucru intensiv, personalizat, direct sub indrumarea lui Ion Bucur,prin metoda Constelatiilor Familiale.
Pentru  detalii si a inscrieri  la workshop dati click pe afisul de mai jos:

Constelatii1_resize