Călătorește în India și Nepal, pe urmele lui Buddha cu Sega, autorul romanelor Namaste.

În sanscrită, “yatra” înseamnă pelerinaj.

Buddha Yatra este o călătorie de 14 zile pe urmele lui Buddha, de la locul nașterii (Lumbini, Nepal) până la locul trecerii în Nirvana (Kushinagar, India), itinerariul fiind special conceput pentru călătorii români cu sprijinul Excelenței Sale, domnul Bikram Pandey Nuwakott, Ambasadorul Bunei Voințe al Trustului de Dezvoltare din Lumbini.

Pașii tăi pe urmele lui Buddha în India și Nepal vor fi călăuziț de eminentul profesor nepalez Basanta Bidari, fostul arheolog-șef din Lumbini, cel care la începutul anului 1996 a făcut o descoperire epocală, în urma căreia locul de naștere al lui Buddha a putut fi stabilit cu precizie.

Prof. Basanta Bidari este practicant al meditației buddhiste și de aceea comentariile sale referitoare la istoria și învățăturile lui Buddha în context arheologic nu vor fi pentru tine simple expuneri teoretice, ci experiențe meditative autentice, profunde.

Te vei reculege în Grădina Sacră din Lumbini, unde s-a născut Siddhartha Gautama acum 2.500 de ani, vei trece prin Poarta Marii Renunțări a palatului din Kapilavastu, unde prințul a locuit până la Marea Renunțare, la 29 de ani, vei vizita Nigrodharama, locul unde Buddha și-a reîntâlnit familia după iluminare, la 7 ani de la Marea Renunțare, vei intra în peștera unde călugărul Gautama a meditat 6 luni înainte de iluminare, vei vedea locul unde a primit orez cu lapte și miere de la Sujata, vei medita la Bodh Gaya sub Arborele Trezirii, vei poposi în Parcul Căprioarelor din Sarnath, unde Buddha a rostit primul discurs, enunțând Cele Patru Adevăruri Nobile, vei vizita Nalanda, marea universitate antică buddhistă, vei urca pe Vârful Vulturilor din Rajgir, unde se spune că Buddha a învârtit pentru a doua oară roata Dharmei, vei cutreiera Venu Vana, pădurea de bambuși unde se retrăgeau Buddha și Sangha în anotimpul ploios, vei opri la Vaishali, unde Buddha a rostit ultimul discurs și vei atinge locul din Kushinagar, unde Buddha, la 80 de ani, a trecut în Nirvana.

Vizitează www.buddhayatra.ro pentru detalii.

Vino la SVARGA LOKA (Iași), marți 18 octombrie ora 17:00, să te întâlnești cu Sega, autorul romanelor Namaste (bestselleruri Humanitas 2012 și 2013), ca să afli totul despre Buddha Yatra, ediția a 2-a a acestei călătorii extraordinare, care va avea loc la primăvara, în 2017.

INSCRIERI

 Inscrie-te direct in FORMULAR , click aici -> FORMULAR BUDHA YATRA

Harta locației o găsești dand click aici -> SVARGA LOKA

Te așteptăm marți la ora 16:30 în fața Hanului „3 Sarmale” din Bucium.
Vom merge împreună la locație pentru acomodare, un ceai masala, o cafea cu cardamom, un fruct și multă culoare vie.
La 17:00 începem. Dacă vii direct, ora de intrare 16:45.Poarta este deschisă!

Mulțumim pentru punctualitate.

Contribuție de participare

Svarga Loka este un loc special, destinat retragerilor pentru sănătate și evenimentelor spirituale. Spiritul locului oferă frumusețe, copaci, flori, aer curat, protecție împotriva smogului energetic al orașului. În semn de recunoștință pentru acest loc, vă sugerăm să aduceți sub formă de ofrandă ceea ce simțiți: semințe , flori în ghiveci, lemn de santal, tămâie, dulciuri vegane sau chiar donații in bani – după sufletul și generozitatea fiecăruia.

Vă mulțumim și vă așteptăm.

Sega, Genoveva & echipa Conferinte Spirituale Romania